24 urni vzpon na martnico 2022

Organizatorji: OŠ Janka Glazerja Ruše, Martnica Pohorje, ŠD Trailmajstri, KURS Klub

Kje: V Rušah, na urejeni trasi med osnovno šolo Janka Glazerja Ruše ter Martnico

Kdaj: 27.5.2022 ob 16.00 – 28.5.2022 od 16.00

Kdo: Pohodniki in kolesarji

Letos smo se pohodniki in kolesarji po dveh letih premora ponovno zbrali na 24 urnem vzponu na Martnico. To je bila že 9. dobrodelna prireditev takšnega značaja. S štartom pri OŠ Janka Glazerja Ruše smo se pohodniki in kolesarji podali na pot do Martnice. Od starta do cilja je znašala kolesarska trasa 6 kilometrov ter pešpot 3 kilometre, s 380 metri  višinske razlike.

Dogodek je bil organiziran z namenom zbiranja denarja za socialno ogrožene otroke šole in vrtca Ruše. V dobrodelnem duhu se je že v prvem dnevu prijavilo rekordno število udeležencev in sicer kar 250. Med prijavljenimi se je pojavilo že nekaj znanih obrazov iz prejšnjih let, še posebej pa smo bili veseli udeležbe otrok.

Kljub slabi vremenski napovedi nam je vreme odgovarjalo do poznih večernih ur. V tem času smo tudi zabeležili največje število vzponov. S pričetkom mraka in dežja pa je na trasi ostala le še peščica najbolj zagriženih. Ker nam vremenske razmere niso prizanašale smo se morali ob 8. uri zjutraj odločiti za prekinitev dogodka zaradi varnosti udeležencev.

Kljub skrajšanem časovnem oknu so nekateri dosegli ogromno število vzponov. Kolesarski zmagovalec je v 16 urah dosegel kar 19 vzponov, kar je skupno 228 kilometrov ter 7220 višinskih metrov. Zmagovalna pohodnica in pohodnik pa sta z izenačenim rezultatom v 16 urah in 9 vzponih prehodila 54 kilometrov oziroma 3420 višinskih metrov.

Čeprav je bil dogodek predčasno zaključen pa smo s številom udeležencev vseeno dosegli njegov dobrodelni namen.

Vsem ki se dogodka niste uspeli udeležiti, ter tudi vsem, ki ste se ga udeležili pa sporočamo, da bomo zakorakali in zagonili na Martnico tudi v prihodnjem letu 2023!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja