RUSH[E] 2022 – SKATE IN PUMPTRACK TEKMOVANJE

Organizatorji: ŠD Trailmajstri, KURS Klub

Kje: Športni park Ruše

Kdaj: Sobota, 16.4.2022

Kdo: Kolesarji in rolkarji

S pričetkom pomladnih dni smo v Rušah končno dočakali pogoje za “toplejše” zunanje športe. Zato smo se člani kluba KURS ter športnega društva Trailmajstri odločili za priredbo dveh vzporednih športnih dogodkov z nazivom RUSH[E], ki sta se odvijala 16.4.2022 v športnem parku Ruše.

Prvi izmed omenjenih dogodkov je že 6. tekmovanje v rolkanju oz. “Skate contest” v Rušah. Tekmovanje temelji na izvajanju trikov z rolko na ustreznem poligonu. Vse trike ocenjuje izkušena komisija, ki na koncu izbere zmagovalce. Tekmovanje je potekalo v sodelovanju s Slovensko rolkarsko zvezo in je bilo prvo letošnje tekmovanje za državni pokal. Prva tri mesta so si “priskejtali” Mitja Težak (3. mesto), Nastja Glavica (2. mesto) ter Luka Božič (1. mesto).

Za pričetek kolesarske sezone pa smo priredili tudi kolesarsko tekmovanje na tlačni progi oz. “Pumptrack contest”. Pumptrack je kratka krožna kolesarska proga na kateri je zaradi grbin in ovinkov možna vožnja brez vrtenja pedal, ampak le s potiskanjem kolesa ob podlago. Na takšni progi se izvajajo tekmovanja v obliki sprinta, zato je tekmovanje toliko bolj zahtevno, za gledalce pa zanimivo. V Sloveniji je pumptrack ena izmed novejših vej kolesarstva, a vendar imamo v tej disciplini že ogromno skupnost, od najmlajših pa tudi do starejših kolesarjev in kolesark. V Rušah se lahko pohvalimo z vrhunsko progo, ki jo po celotni državi ocenjujejo v sam vrh Slovenskih pumptrack prog. Tekmovanje je z 39 tekmovalci preseglo vsa pričakovanja. Še posebej pa so nas presenetili tekmovalci iz bolj oddaljenih krajev Slovenije ter družina iz Francije. S tremi najboljšimi časi finalne dirke so si odličja prisvojili Tilen Frank (3. mesto s časom 8,92 s), Robert Sedmak (2. mesto s časom 8,80 s) ter Gaj Palčnik (1. mesto s časom 8,71 s).

ŠD Trailmajstri se zahvaljujemo klubu KURS za sodelovanje pri izvedbi in organizaciji dogodka, občini Ruše ter športnemu parku Ruše za nudenje infrastrukture in opreme, Nelly’s food truck za odlično ponudbo hrane ter kolesarski trgovini Econo za organizacijo servisa, testa koles ter prispevek s praktičnimi nagradami. Še posebej pa se zahvaljujemo vsem tekmovalcem ter vsem ostalim, ki ste obiskali dogodek in upamo, da se v naslednjem letu vidimo v še večjem številu.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja